VÝHODY DOMÁCÍHO PROTIPOŽÁRNÍHO SYSTÉMU

Dnes mohou být naše domovy vybaveny mnoha zařízeními, která zajišťují naši bezpečnost a klid. Mezi ně patří i domácí požární hlásiče.

K čemu slouží požární hlásič?

V dnešní době je v obytných prostorech povinný minimálně jeden hlásič na 150 m2 v každém patře, ale i přes to v České republice dochází ročně k více než 3 000 požárům v domácnostech! Každoročně jsou příčinou 50 úmrtí a přibližně 700 zranění. Co je tedy příčinou těchto požárů? Obvykle se jedná o vadnou elektrickou instalaci nebo instalaci, která neodpovídá platným normám.

Abyste zajistili bezpečnost svého domu a zabránili vzniku požáru, měli byste zkontrolovat svou elektroinstalaci a zajistit si spolehlivý protipožární systém. Při požáru není pro člověka nejnebezpečnější oheň, ale dým a toxické zplodiny! Instalace účinného a spolehlivého detektoru kouře vám umožní předejít ztrátám na majetku i na životech.

Bezpečnost je důležitá ve dne i v noci a detektor kouře vás v případě požáru okamžitě varuje. Náš detektor kouře somfy one+ vás v případě problému okamžitě varuje prostřednictvím vestavěné sirény o hlasitosti 85dB a také v mobilní aplikaci Somfy Protect. Detektor kouře je napájen dvěma bateriemi AA, o jejichž stavu máte neustále přehled v aplikaci. Při nízkém stavu baterií vás opakovaně informuje. Nemusíte se tedy bát, že by se baterie vybily a vy o tom nevěděli.

Tento detektor kouře by však byla škoda používat pouze samostatně. Propojením s prvky zabezpečení z řady Somfy Protect získáte ještě větší ochranu vaší domácnosti. Propojte detektor kouře s bezpečnostním systémem Somfy Home Alarm anebo kamerou se sirénou Somfy One+. Pokud kouřový detektor zaznamená problém spustí sirénu a propojený alarm okamžitě odešle notifikaci na vybrané mobilní telefony. Propojenou kamerou snadno zkontrolujete zda se jedná o začínající požár či jen připečenou buchtu.

A pokud máte větší dům nebo například dvougenerační domek, můžete si nainstalovat více detektorů kouře a vzájemně je propojit. Pokud by jeden z nich zaznamenal kouř, dá signál i druhému a sirénu spustí oba, včetně vašich dalších prvků zabezpečení (venkovní či vnitřní siréna nebo Somfy One). Vše si jednoduše nastavíte v mobilní aplikaci Somfy Protect, kde najdete také návod na instalaci.

Vaše domácnost v dokonalém bezpečí!

Chcete si koupit detektor kouře, který nahradí ten, který jste měli dříve, nebo si jím chcete vybavit novou domácnost? Nabízíme vám řadu produktů Somfy Protect, které poskytnou vaší domácnosti optimální ochranu nejen před požárem. Objevte naše bezpečnostní systémy a vybavte svůj domov účinným a bezpečným systémem.

  • Detektor kouře Somfy One – v případě detekce kouře spustí sirénu a upozorní vás v mobilní aplikaci.
  • Somfy Home Alarm – zabezpečovací sada bez kamer pro vaši domácnost. Zabezpečte svou domácnost pomocí sirén, pohybových čidel a čidel na okna/dveře.
  • Somfy One – kamera a alarm v jednom s vestavěnou sirénou a záložní baterií.
  • Venkovní kamera – mějte přehled odkudkoliv o tom, co se děje před vaším domem nebo na terase.
  • Interiérová kamera – kdykoliv a odkudkoliv se můžete podívat, zda je ve vaší domácnosti vše v pořádku.
  • Okenní a dveřní čidlo IntelliTag – čidlo s patentovanou technologií detekce otřesu můžete umístit na okenní nebo dveřní rám. V případě pokusu o vloupání dá signál kamerám nebo sirénám, které spustí poplach.
  • Pohybové čidlo – v případě, že zaznamená pohyb v interiéru spustí vaší sirénu nebo Somfy One a upozorní vás v mobilní aplikaci

zdroj: Somfy.cz