VYLEPŠETE SI INTERIÉR SVÉHO DOMOVA

Když za okny mrzne až praští, z našeho domova se rázem stává útočiště před venkovním chladem. Právě ve svých domovech na podzim a v zimě trávíme nejvíce času. Je proto potřeba pečlivě rozmýšlet, jak své bydlení zařídit co nejpohodlněji, ale i bezpečně a funkčně. Pomocnou ruku mohou nabídnout prvky chytré domácnosti, jako jsou například motorizované závěsy nebo dálkově ovládaná světla – třeba právě ty od Somfy.

Přišel podzim a s ním i dlouhé večery strávené v teple domova. Zároveň se jedná o ideální dobu na to, abychom interiéru dodali jedinečný styl a útulné prostředí. Správný výběr barev, příjemné a kvalitní osvětlení nebo třeba zajímavé dekorativní doplňky – to všechno může pomoci vnést do našich domovů klid a kýženou harmonii. Pohodlí, bezpečnost, ale i estetiku svého domova můžeme zajistit například chytrými technologiemi. Jak si za pomocí technologií zpříjemnit své bydlení? Somfy vám nabízí hned několik tipů.

Soukromí, pohodlí a estetický design v jednom

Někdy stačí změnit malý detail, aby interiér vašeho bytu dostal zcela nový ráz. Jednou z takových drobností, která je mnohdy opomíjena, mohou být například závěsy. Krom toho, že jimi regulujeme přirozené světlo v domácnosti, mají i poměrně velký estetický význam. Správně zvolené závěsy totiž dokážou ze všední místnosti udělat útulné útočiště v jakémkoliv ročním období. Zapomínat bychom pak neměli i na funkčnost – díky moderním technologiím si již dnes můžeme pořídit automatické motorizované závěsy, které je možné ovládat nejen přímo z pohodlí pohovky nebo postele. Ale i třeba vzdáleně. Elektrické závěsy lze ovládat dálkovým ovladačem, mobilní aplikací, v některých případech je pak dostupné i hlasové ovládání.

Somfy přináší motorizované závěsy s pohony řady Movelite a Glydea Ultra. Pohony Movelite™ fungují pro všechny typy závěsů – klasické, skládané, řasené nebo harmonikové. Zařízení umožňuje ovládat závěsy o hmotnosti až 35 kg. Navíc je kompatibilní s rovnými i zakřivenými kolejnicemi o maximální délce 10 metrů. Za zvláštní pozornost stojí model Movelite WireFree 35 RTS - bezdrátový pohon napájený baterií a ovládaný rádiovým systémem RTS. Jeho instalace navíc nevyžaduje téměř žádné zásahy do stěn.

Závěsový pohon GLYDEA ULTRA 60e je prémiovým řešením pro vaši domácnost. Díky použití moderních technologií se Glydea™ Ultra vyznačuje extrémně tichým provozem, a to pouze 38 dBA. Je to výsledek pokročilé technologie tlumení hluku a vibrací aplikované přímo v rámci motoru. Je ideální pro místnosti, kde potřebujeme ticho, klid a akustický komfort. Zařízení umožňuje závěsům lehký a plynulý pohyb až do hmotnosti 60 kg. Jediným dotykem na řídící jednotce Tahoma switch nebo přidruženou aplikací na mobilním telefonu nebo tabletu, můžete snadno nastavit polohu závěsů a vytvořit tak kýženou domácí atmosféru.

Pohony jsou v domácnosti téměř neviditelnými, protože jsou zcela skryty za závěsem. Pokročilá konstrukce kolejnic a otočné stropní držáky minimalizují vznik mezer, umožňují proto úplné zatemnění. Zároveň zlepšují estetiku interiéru. Automatizované závěsy zaujmou svým elegantním a moderním designem, který snadno zvelebí jakýkoliv interiér. O praktických výhodách pak také není pochyb – vedle komfortu nabízejí i větší pocit bezpečí a ochranu soukromí.

Díky inteligentnímu ovládání s TaHomou switch je možné si vytvořit vlastní režimy, které umožňují například automatické spuštění závěsů v určitou denní dobu. Za použití dalších senzorů pak můžeme docílit také toho, že se závěsy zatáhnou či roztáhnou v závislosti na úrovni slunečního světla či teplotě, což pomůže v zimě místnost vyhřát nebo naopak v létě udržet příjemné chladno.

Dálkově ovládaná světla

V pochmurných podzimních a zimních dnech už není osvětlení jen estetickou záležitostí, ale i faktorem ovlivňující náladu a pohodlí. Jasné a teplé světlo dokáže v našich domovech vytvořit útulnou atmosféru a pomáhá nám se zrelaxovat. Zároveň podtrhuje detaily interiérového designu a umožňuje nám naladit se do správné atmosféry při různých životních příležitostech, třeba i při romantické večeři. Abyste měli nad osvětlením vaší domácnosti větší kontrolu, vyplatí se pořídit si vhodnou sadu přijímačů pro inteligentní ovládání světel, například IZYMO Dimmer io od Somfy. Díky tomuto zařízení můžete své osvětlení plně ovládat z telefonu, ať už jste kdekoli.

Propojení a sladění všech součástí systému inteligentní domácnosti je možné pomocí již zmíněného chytrého ovládání TaHoma switch. Jedná se o komplexní systém inteligentního řízení domácnosti, který bude reagovat na vaše každodenní požadavky. Jednotka je kompatibilní s více než 300 různými zařízeními a podporuje více než 20 renomovaných značek chytré domácnosti. S jeho pomocí můžete pohodlně ovládat svá zařízení pomocí chytrého telefonu, tabletu nebo hlasových příkazů.