UŽÍVEJTE SI SVOU BIOKLIMATICKOU PERGOLU PO CELÝ ROK

Je letní víkend a vy si nejspíš přejete posedět v pohodlných křeslech na terase, vychutnat si čerstvou kávu a číst nějakou opravdu zajímavou knihu. Bohužel se ale stává, že slunce praží více, než bychom chtěli. Takže pokud nechcete, aby z vás bylo po deseti minutách proklatě dobré kuře, hodilo by se dobré stínění. V tu chvíli přichází na scénu bioklimatické pergoly s pohony od Somfy!

Snímek obrazovky 2022-07-31 v 11.41.31

Proč chtít bioklimatickou pergolu?

Bioklimatické pergoly jsou nejmodernější hliníkové stínění teras. Jejich předností jsou naklopitelné lamely, které chrání vaše posezení před ostrými slunečními paprsky a zároveň umožňují plynulou regulaci vzduchu. Pod vaší bioklimatickou pergolou vám tak bude vždy příjemně.

Bioklimatické hliníkové pergoly mají jednu obrovskou výhodu – jejich lamely si můžete nastavit přesně tak, jak budete chtít. Moc slunce? Svou terasu jednoduše zastíníte. Blíží se k vám přeháňka? Stínění jednoduše zavřete. A při tom ani nemusíte vstávat z lehátka, díky motorizaci vše zvládnete pohodlně z aplikace TaHoma.

Výhody bioklimatických pergol:

  • Chrání před deštěm
  • Vpustí tolik slunečních paprsků, kolik si přejete
  • Odvětrávají horký vzduch – dopřejí vám příjemný chládek
  • Využívají přírodní energie
  • Pohodlně se ovládají – automaticky!
  • Vysoce odolné vůči rozmarům počasí

Během horkého léta vám naklápěcí lamely poskytnou potřebné stínění ostrých slunečních paprsků a zároveň zajistí potřebnou cirkulaci vzduchu pod pergolou. Díky tomu vám nebude příliš horko, dokonce se pod zahradním přístřeškem budete cítit ještě lépe než ve volném prostoru. Pocitová teplota pod pergolou je díky ventilaci nižší. Takové osvěžení při posezení vám žádný jiný typ zastřešení terasy neposkytne.

A co v zimě?

V létě vás hliníková bioklimatická pergola ochrání před sluncem a spáleným nosem, ale co v zimě? V zimě to sice na opalování úplně není, ale dát si pod pergolou dobré horké kakao a sledovat, jak váš venkovní vánoční strom bliká pod sněhovou nadílkou, zatímco na vás nespadla ani jedna studená vločka, takové chvíle stojí za to si užít. A i když by tohle nebylo pro vás, tak vaše bioklimatická pergola ochrání váš nábytek před sněhem.

Odolné a bezúdržbové. Co více si přát?

Kvalitní bioklimatické pergoly se pyšní robustní hliníkovou konstrukcí. Jsou tak pevné, lehké a bezúdržbové. Vaše pergola tak bude stále vypadat jako nová. Opírá se na vaši terasu slunce ze stran nebo na ni fouká silný vítr? Vybavte svou pergolu screenovými roletami nebo si na ni nechte instalovat posuvné prosklené stěny. Můžete tak vykouzlit elegantní zimní zahradu.

Propojení s chytrou domácností

Představte si, že řeknete domácí automatizaci, aby pergolu zatáhnula, a ona to opravdu zařídí. Nebo ještě lépe, představte si pergolu, která se bude sama automaticky ovládat, zatímco vy budete v klidu odpočívat. Pergolu, která se zatáhne, když začne pršet, aby ochránila vás i vaše vybavení před deštěm. Prostě pergolu, která bude sama reagovat na okolní počasí. Tohle přesně TaHoma® switch umí, s pomocí svých chytrých čidel.

Jak vybrat pergolu?

Nevíte, podle čeho vybírat pergolu? Jaké jsou typy pergol a možnosti jejich ovládání? Jaký je rozdíl mezi klasickou pergolou a bioklimatickou pergolou a na koho se obrátit s montáží? Proto jsme vytvořili jednoduchého průvodce, který vám v šesti krocích poradí Jak vybrat pergolu.

Somfy_infografika_blog_CZ

Co když chci markýzu?

Pokud se vám ale pergola nelíbí a přáli byste si spíše markýzu, Somfy vyrábí i řadu motorů pro markýzy, které se dají jednoduše připojit k chytré domácnosti TaHoma® switch. Díky ní se může markýza sama vytáhnout za slunných dní a sama zatáhnout, aby se nepoškodila, když například začne foukat vítr.